Skip to main content

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn de steunpilaren van het Winterterras en zijn essentieel voor een succesvol evenement. We zoeken jongere en oudere vrijwilligers voor de periode van 6 december 2021 tot en met 8 januari 2021.  Je werkt in dagdelen van 4 uur. De organisatie is op zoek naar mensen voor de volgende functies:


Kassamedewerker / Toegangscontrole/ Schaatsuitgifte
Kassamedewerkers zijn verantwoordelijk voor de verkoop van kaartjes voor de schaatsbaan. Je staat bij de verwarmde ingang en bent daarmee het gezicht van het Winterterras. Bij de ingang worden ook de vooraf gekochte kaartjes gecontroleerd. Vriendelijk en gastvrij zijn de toverwoorden. Taken rouleren naar behoefte.
Bij de schaatsuitgifte regelt de vrijwilliger de uitgifte en inname van gehuurde schaatsen. Verder moeten de schaatsen worden gesorteerd. Ook het plegen van eenvoudig onderhoud hoort erbij.
Baanwachten
De baanwachters zijn onze kanjers op het ijs, ze houden toezicht op de baan en helpen het publiek. Sneeuwschuiven en baanonderhoud zijn in mindere mate ook onderdeel van de taken van onze vrijwilligers. De baanwachters staan in principe op schaatsen, maar dat is niet noodzakelijk.
IJsmeesters
IJsmeesters zijn de baas over het ijs. Ze zien toe op de kwaliteit van de baan, zetten aan tot schaven en schuiven, ijschirurgie en machinaal vegen. De IJsmeester ziet twee maal per dag toe op de kwaliteit van het ijs. De ijsmeester werkt na sluitingstijd (21:00) om de baan te (p)repareren. Ook ’s ochtends voor openingstijd moet het ijs gecontroleerd worden. Tijdens de opbouw (2 t/m 6 december) helpen ijsmeesters mee aan het maken van een mooie ijsvloer.
Op- en afbouw medewerkers
Bij de opbouw van het Winterterras hebben we  voor een korte periode (2 t/m 6 december) veel hulp nodig. Het gaat hier om de inrichting van het Winterterras (verlichting, decoratie, vloerbedekken, meubilair). Vind je het leuk om van de grond af een gezellige Winterterras te bouwen, dan ben jij de persoon die we zoeken.

Wat krijg je terug?

Vrijwilligers werken samen in een hecht team op het terrein van het Winterterras. Vrijwilligers dragen positief bij aan een maatschappelijk doel in Vlaardingen. Tijdens de diensten krijg je een hapje en drankje. Daarnaast wordt een feest georganiseerd in de horecatent op het Winterterras voor alle vrijwilligers. Eventueel kan er sprake zijn van een vrijwilligersvergoeding.
Alle diensten zijn in blokken van 4 uur. Eventueel is het ook mogelijk om in blokken van 8 uur te werken.

Vrijwilliger krijgen ook een vergoeding voor hun werkzaamheden. Vrijwilligers tot en met 21 jaar krijgen 2,75 per uur, met een maximum van 180 per maand. Vanaf 22 jaar 5,00 per uur, met een maximum 180 per maand.
Wil je meehelpen? Stuur dan een e-mailbericht naar info@winterterras.nl. Vermeld je naam, leeftijd, telefoon en e-mailadres, welke functie je voorkeur heeft, en wanneer je beschikbaar bent.